Новости футбола

Неймовірна перемога Ліверпуля

Неймовірна перемога Ліверпуля
19.10.2014
22:34 2014
Просмотров: 455 🏆Англия

Харрі Реднапп не відчуває тиску, незважаючи на те, що його команда в стартових семи матчах набрала лише три очки. Ліверпуль, мав на сім балів більше, підходив до поєдинку не в кращому, ніж їхній суперник, настрої - у команди інші завдання, і поки настільки ж сумнівна їх реалізація. У середу Червоні, крім усього іншого, приймають мадридський Реал. 

Реднапп вимушено залишив на лаві запасних повредившегося Ріо Фердинанда (хоча, його гра в цьому сезоні може вважатися причиною сама по собі), а також не вніс у заявку хворого голкіпера Роберта Гріна. Харрі зробив ставку на гру в два форварди, де Боббі Замора більше діяв на полі і, нарівні з півзахисниками, повинен був "годувати" Чарлі Остіна передачами. 

Брендан Роджерс в цей же час повернув в основний склад Маріо Балотеллі, також давши перший вихід в основі півзахиснику Емре Джану. На хід зустрічі ці рішення великого впливу не мали - Балотеллі кілька разів прийме невірні рішення на завершальній стадії атаки, але справжньою проблемою для Червоних стане кількість цих атак. 

Перехід з оборони в наступ Ліверпулю в першому таймі вдавався тільки за допомогою дальніх передач. Величезною обсяг роботи виконували півзахисники КПР, Річард Данн висів на шиї Балотеллі, а Боббі Замора у чужій штрафній робив те ж саме з захисниками Ліверпуля. Ті й сами були раді підставитися, як сталося, наприклад, на дев'ятій хвилині. Незрозумілим чином Чарлі Остін в нічим не небезпечної ситуації продавив Джонсона і Шкртела, вийшов на побачення з Міньоле, і ледь не пробив і того - бельгієць вчасно скоротив кут, Остін встиг лише з другої спроби пробити у сітку із зовнішнього боку. 

Не можна було пояснити дірку в обороні Ліверпуля і трохи пізніше, коли свій шанс не використав Лерой Фер. Замора протягнув м'яч по лівому флангу і виконав простріл уздовж штрафного майданчика, де Феру було відкрито величезний простір - і для того, щоб набігти, і для того, щоб пробити. Лерой з забійнішої позиції влучив у поперечину. 

Фер незабаром знову був близький до голу: м'яч після його удару головою прийняла поперечина, а добивання Остіна в останній момент завадив Джонсон!

Реально до взяття чужих воріт Ліверпуль наблизився лише під завісу першої половини, і та можливість була знайдена завдяки індивідуальній майстерності. Атаку центром завершував Джеррард, який на лінії штрафного майстерно притримав відданий Балотеллі м'яч, вийшов з-під опіки і неточно пробив у дальній кут. Але був дуже близький до успіху. 

Балотеллі критикували за те, що він був не в змозі розвинути атаки Ліверпуля до реальних шансів, але на 61-й хвилині він втратив вже готовий момент. Виправдань для Маріо не знайти: Стерлінг своїм пасом намагався знайти італійця, захисник вибив м'яч на Лаллану, раптово опинився на ударній позиції в штрафній. Удар Адама Маккарті парирував, м'яч відскочив до Балотеллі, який пробив вище порожніх воріт з кількох метрів...

Захисники КПР діяли, по більшій мірі, надійно і зробили все, щоб не дати Маріо забити. Тим не менш, вони були готові зробити цю роботу за нього, і автогол Річарда Данна на 67-й хвилині не витікав з ігрового малюнка зустрічі. З Цьому, правда, можна чекати каверзи - це десятий м'яч, який ірландець забиває в Прем'єр-Лізі в свої ворота. Була тут і невелика хитрість: Стерлінга, вихованця КПР, збили на правому фланзі, і Рахім, не чекаючи суперників і їх приготувань, швидко розіграв м'яч з Джонсоном. Глен виконав простріл вздовж воріт, де Данн і зрізав м'яч у свої ворота. 

КПР, на перший погляд, знітився, але Харрі Реднапп провів ключову заміну. Менеджер лондонців на 78-й хвилині зняв здорово попрацював Замору і випустив іншого форварда Едуардо Варгаса. Йому судилося стати однією з ключових фігур кінцівки поєдинку. На 86-й хвилині чилієць зрівняв рахунок. Він сам зробив цю атаку - змістився з лівого флангу знайшов на правому краю штрафного Остіна і рвонув в небезпечну зону. Захисники проґавили його рух, і Едуардо через кілька миттєвостей відправив м'яч головою у ворота після подачі Остіна. 

Свого "джокера" в цей же час висунув і Роджерс. Ліверпуль огидно будував позиційні атаки, але в кінцівці зустрічі продемонстрував майстерність контрвипади. На 90-й хвилині гості були попереду: швидке настання після втрати суперника на кутовому, Стерлінг проходить по центру, віддає Джеррарду, який знаходить своїм пасом увірвався в штрафну з лівого флангу Коутіньйо. Бразилець, який нещодавно вийшов на заміну, ідеальним ударом запускає м'яч у дальній кут. 

Всі? Навряд чи! Не проходить і двох хвилин, як Варгас знову зрівнює рахунок. Едуардо зміг пробити головою після подачі кутового на ближню штангу, Міньоле зреагував, але відбив м'яч вже з-за лінії воріт. 

КПР не заслуговував програти цю зустріч, але її шалена кінцівка в підсумку залишила Обручів без нічого. Ще одна швидка контратака Ліверпуля на останній доданій хвилині завершилася голом, і знову це був не Маріо Балотеллі, а один з центрбеків господарів - тепер Стівен Колкер. Стерлінг виконував сильний простріл у штрафну з лівого краю, а екс-гравець Тоттенхема просто не встиг загальмувати і в процесі бігу відправив підступний м'яч у свої ворота. 2:3. 

Найважливіші три очки для Ліверпуля, в яких резюме капітана Стівена Джеррарда не менш важливо, ніж результат: "Якщо б ми не взяли жодного очка, то нам було б нікого звинувачувати". КПР був на рідкість хороший, але так про залишився з єдиною перемогою і на дні таблиці.

Поделиться

Всего комментариев: 0

Написать комментарий

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]