Новости футбола

Боруссія Д сильніше Баварії

Боруссія Д сильніше Баварії
28.07.2013
08:43 2014
Просмотров: 701 🏆

У Суперкубку Німеччини найсильнішою виявилася команда, яка виступила на своєму полі. Гвардіола ж стартував в офіційних поєдинках з поразки.
У цей вечір в Дортмунді розігрувався перший титул нового футбольного сезону в Німеччині. Віце-чемпіон країни дортмундська Боруссія приймала у себе найкращу команду Європи мюнхенську Баварію. Сам титул зазвичай не сприймається всерйоз, і вважається не більше ніж хорошим приводом підвести підсумок передсезонної підготовки. Однак цей конкретний поєдинок мав особливий статус. Сьогодні в Баварії в офіційному матчі дебютував в якості головного тренера Хосеп Гвардіола, а хлопці Юргена Клоппа брали на рідному стадіоні команду, якій вони програли всі турніри минулого сезону.

Боруссія Д - Баварія 4:2
Голи: Ройс, 6, Ван Бюйтен, 56, автогол, Гюндоган, 57, Ройс, 86 - Роббен, 54, 64

Борусія Д: Вайденфеллер - Гросскройц, Хуммельс, Суботіч, Шмельцер Шахін, С. Бендер (Кель, 46) - Блащиковскі (Обамеянг, 72), Гюндоган (Сократіс, 88), Ройс - Левандовскі

Баварія: Штарке - Лам, Боатенг, Ван Бюйтен, Алаба - Тіаго Алькантара - Роббен, Мюллер, Кроос (Данте, 86), Шакірі (Швайнштайгер, 67) - Манджукіч (Пісарро, 75)


В Рур з Баварією не поїхали кілька провідних гравців мюнхенської команди. Це воротар команди Мануель Нойєр, випробовував проблеми з м'язами, Франк Рібері, який пошкодився в контрольному матчі з Барселоною, а також Маріо Гьотце, який все ще відновлюється після травми, отриманої навесні. Найдорожчий новачок Шахтаря Генріх Мхітарян також не міг взяти участь в сьогоднішньому матчі, оскільки арменин пошкодив кісточку в передсезонній зустрічі з Люцерном. А ось двоє інших новоприбулих Обамеянг з Сократисом почали матч на лаві запасних.

Головною зміною стартового складу в порівнянні із звичним побудовою Боруссії стало цілком передбачуване поява Кевіна Гросскройца на правому фланзі захисту у світлі травми Лукаша Піщека. Також не було особливих сюрпризів і з складом Баварії. Нойєра в рамці воріт замінив Тому Штарке; на позиції «шістки», як і в останніх контрольних матчах почав гру Тіаго Алькантра; Шакірі і Роббен - на флангах, а Кроос з Мюллером діяли в центрі. При схемі 4-1-4-1 на вістрі атаки з перших хвилин грав Маріо Манджукіч. Зустріч почалася при температурі майже 30 градусів тепла.

Боруссія з перших хвилин задіяла свій горезвісний пресинг, гравці Баварії почали відчувати проблеми вже на початку матчу. Чемпіон все не міг увійти в гру, а незабаром індивідуальна помилка воротаря Том Штарке, невдало який відбив м'яч після удару Бендера головою, призвела до першого голу у ворота мюнхенців. На чеку був Марко Ройс, який переправив м'яч у ворота. Відкривши рахунок, дортмундці трохи притримали коней, і перейшли до гри на контратаках. Через дві хвилини Левандовскі ледь не подвоїв рахунок, до речі, перебуваючи в положенні поза грою. Після цього перші моменти з'явилися і біля воріт Вайденфеллера, який парирував два небезпечних удари Шакірі. На протилежному кінці поля виявив відмінну реакцію Тому Штарке, який зреагував на удар Левандовскі після відмінної передачі Марко Ройса.

Під час перерви на водопій Гвардіола намагався щось пояснити своїм гравцям, але пізніше активними діями на полі відзначався хіба що Шердан Шакірі. З його передачі Алаба ледь не допоміг забити Манджукича, який не влучив по м'ячу з вигідної позиції. У той же час ворота Баварії кілька разів обстрілював Ілкай Гюндоган.

У перерві Юрген Клопп замінив Бендера Келем. Команди розпочали другу половину гри досить спокійно. Як виявилося, футболісти приберегли сили на неймовірний уривок, коли протягом трьох хвилин провели три м'ячі. Спершу Роббен зрівняв рахунок ударом головою після класної подачі Філіпа Лама, але Боруссія відповіла на це відразу двома м'ячами. Спочатку ван Бюйтен зрізав у свої ворота подачу Гюндогана, а трохи пізніше сам Ілкай забив красивим обвідним ударом з лівого краю штрафного в дальній кут. Це вже було більше схоже на гру фіналістів минулого розіграшу Ліги чемпіонів! Незабаром мюнхенці зуміли відквитати один м'яч. В прекрасному стилі це зробив Арьєн Роббен, пішовши від Хуммельса і пробивши поміж ніг Суботичу точно в кут воріт. Тут же Манджукіч був трохи неточний, пробиваючи в падінні через себе - хорват не зміг прикластися по м'ячу як слід.

Після цього кожен з наставників обох команд провів заміни. У складі Баварії з'явилися Пісарро і Швайнштайгер, за Боруссію вперше в офіційному матчі вийшов грати Обамеянг. Чемпіон хотів зрівняти рахунок у що б то не стало, і мав для цього чудову нагоду. Тіаго, який, до речі, допустив чимало помилок у цьому матчі, реабілітувався, виконавши шикарний пас на Мюллера, який з лінії воротарського зльоту пробив у поперечину. Після цього Боруссія дозволила собі не використовувати кілька моментів (Шахін, Ройс, Обамеянг), але на допомогу Чорно-жовтим прийшов Тіаго Алькантра. Його втрата м'яча в центрі поля призвела до контратаки Дортмунда, яку розігнав Обамеянг. В результаті габонец викотив м'яч під удар неприкритому Ройсу, який закотив сферу у порожні ворота. Правда, в момент передачі Марко все ж знаходився в офсайді.

Поделиться

Всего комментариев: 0

Написать комментарий

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]