Новости футбола

Дніпро - Чорноморець 2:1

19.10.2014
22:26 2014

Центральний поєдинок туру на те і є центральним, що ми очікуємо від нього самого яскравого і видовищного футболу. Цього разу статус матчу повністю збігся з його класним змістом. Обидві команди продемонстрували в цей вечір велике бажання досягти перемоги не тільки у всьому матчі, але і в кожному конкретному епізоді. Моменти на тому чи іншому ділянці полі часто завершувалися цікавою і зовсім непередбачуваною розв'язкою. Спостерігати за таким футболом було в задоволення. Показується гра наштовхувала на думку про швидкий вихід Чорноморця з низки негативних для нього результатів, а саме Дніпро становище на вершині турнірної таблиці зобов'язувало показувати яскраву гру.

Почався наш матч зі стартової розвідки з явною перевагою Дніпра. Чорноморець був змушений у перші двадцять хвилин фактично виключно оборонятися. Пристрілювання оформив Бруно Гама з центральної зони у чужій штрафній, але відправив м'яч поруч зі штангою. Мав хорошу можливість для удару з меж чужої штрафної Євген Шахов після грубої помилки Адольфа Тейку, але відправив м'яч з вигідної позиції в одного з захисників одеситів. В ході такого розвитку подій зовсім несподіваною стала результативна контратака Чорноморця. Олексій Гай промчав по правому флангу атаки, після чого виконав класний переклад на лівий край чужого штрафного, звідки Іван Бобко точним ударом низом відправив м'яч у дальній кут воріт.

Гол моряків розбудив гру. Тут же кинулися великими силами і відіграватися підопічні Мирона Маркевича, тоді як синьо-чорні отримали простір для своїх контратак. Шанси відзначитися були у Миколи Калинича, удар головою якого парирував Євген Паст, і Бруно Гами, постріл португальця прийняв на себе захисник. Не забували про атаки і підопічні Григорчука. Два поспіль небезпечних удару несподівано завдав Кирило Ковальчук. Спочатку після скидки головою від Аржанова хавбек потужно пробив з лінії штрафного вище цілі, а потім вже після подачі з кутового ударом головою змусив попрацювати в рамці воріт Дениса Бойка.

І все ж найбільше вдавалося нагнітати події біля чужих воріт господарів. Двічі виконувалися небезпечні удари головою. Нікола Калініч після подачі з лівого флангу атаки з центру чужої штрафної відправив м'яч повз стійку воріт. Тим же відзначився вже з меж воротарського Артем Федецький після навісу зі штрафного від Руслана Ротаня. І все ж удача посміхнулася Дніпру в ході класно розіграної комбінації. Євген Коноплянка прорвався вперед по лівому флангу, здорово прострілив у центр чужої штрафної, де Руслан Ротань п'ятою передав м'яч під удар Ніколі Калінічу, а той відправив круглого в кут воріт.

Зі старту другого тайму ще більш окреслили власну перевагу господарі. Не використовував чистий вихід один на один Нікола Калініч після ювелірної по точності передачі від Руслана Ротаня, в сантиметрах від створу воріт пролетів ігровий снаряд після пострілу Бруно Гами з центральної зони у чужій штрафній. Зовсім перестала виходити комбінаційна гра у Чорноморця попереду, тоді як господарі постійно нагнітали ситуацію біля чужих воріт, що в результаті вилилося в автогол. Коноплянка навісив з кутового з лівого флангу на дальню штангу, де в боротьбі Калініча з Кутасом м'яч від спини останнього залетів у сітку.

Останні хвилини матчу пройшли за ще більш явною перевагою Дніпра. Не допомогли одеситам і проведені заміни. Досвідчений Сергій Назаренко зірвав оплески дніпропетровської публіки, але нічим більше не відзначився, як і вийшли на заміну нападники Шиндер і Діденка. Набагато більше було шансів забити у господарів, ніж відігратися у гостей. Додатковий час і зовсім вийшло пожежним для одеситів. Євген Паст якимось неймовірним чином врятував свою команду від пропущеного голу. Підсумковий результат дозволив Дніпру зберегти за собою позицію лідера турнірної таблиці, тоді як Чорноморцю доведеться в наступних матчах ліквідувати відставання від зони єврокубків.


Поделиться

Всего комментариев: 0

Написать комментарий

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]