Новости футбола

Боротьба триває

Боротьба триває
28.04.2015
14:21 2014
Просмотров: 1442 🏆Украина

У центральному матчі української першості було душно, шумно і димно, однак "Шахтар" не зумів просочитися через пелену оборони "Динамо". "НашаФіфа" згоден з Луческу – нічия відкриває Реброву шлях до першого чемпіонства у тренерській кар'єрі.

Коли на табло нулі, а нічия влаштовує тільки одного з суперників – поточного лідера сезону в обличчі "Динамо", то збереження відриву в п'ять очок за п'ять турів до кінця сезону не тільки дозволяє Луческу говорити про чемпіонство команди Реброва, але і є констатацією важливих фактів. "Шахтар", залишившись командою технічної та різкою, не зміг стати сильніше всім зрозумілих обставин, хоча навряд чи варто шукати виправдання на стороні. Умови їм створили максимально зручні, клас дозволяє грати на рівних з конкурентами на будь-якому стадіоні, тим більше до вчорашньої гри підійшли з серією з чотирьох поспіль перемог у чемпіонаті з різницею 21:3, що натякає на хорошу форму, поразка від "Баварії" пережили швидко. Динамівці теж погорювати після поразки у Флоренції не встигли, зате вперше за багато років працювали над деталями весь сезон і додавали, що видно з виступів у тій же Лізі Європи. Тоді як їх принциповий і одвічний суперник, хоч і прижився у Львові, не зміг зберегти минулий чемпіонський настрій. Правда, почасти варто визнати, що важко думати про майбутнє, коли нічого не зрозуміло в сьогоденні. Донецька команда опинилася в підвішеному стані, клубними коридорами ходять різні чутки, невизначеність залишається, у Луческу до його знайомої манері бути всім незадоволеним приєдналися знайомі всім футбольним вболівальникам нотки "все пропало" від Венгера, і стало тільки гірше.

Зате на полі обидві команди показали непоганий футбол, незважаючи на нулі на табло. І на трибунах вистачало галасливих уболівальників, хоча деякі з них ледь не зірвали матч забороненою любов'ю до використання піротехніки. Але дим розсіювався, благо, місцевість навколо стадіону продувається вітрами, так що в цілому свято вдалося. Правда, головними героями стали ті, хто зазвичай засмучений після результативних перестрілок і великих спектаклів – Шовковський нагадав, що є молодшим і хорошим братом Доріана Грея, нестаріючий воротар витягнув всі удари, які його оборона не встигла заблокувати. Навіть вихід один на один майбутнього форварда "Роми" Адрианоиспортил, блискуче зігравши ногою. Тоді як його колега П'ятов взяв м'яч після непоганий спроби зі штрафного, але частіше просто намагався заплутати суперників, які опинялися на ударних позиціях. Андрію в результаті посміхалася удача – Кравець і Ленс пробили повз цілі, втім, як і його колеги з "Шахтаря" на інших воротах. Шанси та підходи були, а холоднокровних акцентів не вистачило. І навіть до звичної бійки не дійшло, незважаючи на спробу Луїса Андріано її спровокувати. Але удар бразильця по спині Ярмоленко на лінії чужій штрафній служить символічним підтвердженням глобального ураження - переграти киян донецька команда не змогла, оскільки не була краще. А раз до цього втратили більше очок, то й розмови зайві – виграє чемпіонат той, хто зумів додати.

У "Динамо" є молодість, характер і Ребров, у "Шахтаря" - досвід, техніка, але їм потрібен такий же молодий і голодний до перемог тренер. Луческу просто втомився, тому він звично емоційний, саркастичний, хитрий, але вже не впевнений, що хоче працювати з "гірниками", отже, не думає на два кроки вперед, реагує по ситуації. Зі зрозумілих причин може тягнути з відходом, адже виходило б негарно – недобре кидати клуб, коли той змушений грати домашні матчі в гостях, проте іноді краще розійтися вчасно. Розійтися в іншому сенсі не завадило б і Ігорю Суркісу, відправивши скаутів киян на пошуки ідеального центрального нападника. Вся гра є, адже оборона чіпка, Драгович і Хачеріді – якісні захисники, фланги непогані, контратаки класичні, українські молоді гравці абияк не грають, моменти створюють легко, Ленс і Ярмоленко – прекрасні крайні форварди, але будь у лідера УПЛ прогресуючий бомбардир по центру, на повернення в Лігу Чемпіонів дивилися б з великим оптимізмом.

А поки що задовольняються нічиєї проти "Шахтаря", не забивши жодного м'яча. Але оскільки зберігають солідний відрив від переслідувачів, завадити "Динамо" вперше за шість сезонів стати чемпіоном може лише саме "Динамо". Ера "гірників" закінчується, хоча підопічні Луческу досі ведуть боротьбу за другу сходинку і нове потрапляння в Лігу Чемпіонів. Інтрига залишається, тим більше кияни ще мають показати, що вміють не розгубити зароблене в емоційному матчі перевага. Особливо уважно потрібно підійти до гри проти "Дніпра" у середині травня – і "Динамо", і "Шахтар" зустрінуться з дніпропетровцями. "Гірники" зіграють з підопічними Маркевича тричі, адже два матчі проведуть у Кубку України. Так що крапку в сезоні не поставили, підводити підсумки зарано.

Категория: Украина | Теги: боротьба, триває
Поделиться

Всего комментариев: 0

Написать комментарий

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]